Ten przepis moja mama dostała od swojej siostry. To najprostszy sposób na zrobienie pysznego mięciutkiego biszkoptu, z kruchym, lekko karmelowym wierzchem. Zazwyczaj robiłam po prostu blaszkę ciasta, ale ostatnio wpadłam na pomysł, żeby zrobić biszkoptowe muffinki. Szkoda, że tak opadły. Z łakomstwa, nie zostawiłam ich w wyłączonym piekarniku i taki jest tego efekt.
Składniki:
- 4jaja
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
My mum got this recipe from her sister. This is the simplest way to make delicious, soft sponge cake with a crisp, lightly caramel top. I used to make one big sponge cake simply, but recently I hit on idea to make sponge-cake muffins. It's a pity that thay descended. I didn't let them cool in the oven because of greediness, and it's the result.
Ingrediends:
- 4 eggs
- 1 cup sugar
- 1 cup flour
- 1 tablespoon potato(?) flour
- 1/2 teaspoon baking powder
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz